top of page

Haber İçerik

UDYD

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar 'Türkiye Bize Çok Büyük Yardım Sağladı, Biz Bunu Unutmadık'


Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci ile esi Hanife Kirisci, Ukrayna’nin Ankara Büyükelçiligi tarafindan Kahramanmaras’ta düzenlenen iftar programinda, afetzedelerle birlikte yemek sirasina girdi. Bakan Kirisci’iye iftarda eslik eden Büyükelçi Vasyl Bodnar, "Savasin ilk günlerinde Türkiye tarafindan Ukrayna’ya çok büyük bir insani yardim saglandi ve biz bunu unutmadik. Böylece minnettarligimizi biraz olsun göstermeye çalisiyoruz" dedi.


Ukrayna’nin Ankara Büyükelçiligi tarafindan depremlerin merkezi Kahramanmaras’ta, afetzede vatandaslar için iftar programi düzenlendi.


Milli Irade Meydani’ndaki Ramazan çadirindaki iftara katilan Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci ile esi Hanife Kirisci, tabldot alip siraya girdi, masalarina konuk oldugu afetzedelerle hem orucunu açti hem de sohbet etti.


Ukrayna’nin Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, gazetecilere yaptigi açiklamada, depremin ilk gününden itibaren Ukrayna Cumhurbaskaninin talimatiyla arama kurtarma ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini söyledi.


Ukrayna’da savasin devam ettigini belirten Bodnar, Türk halkinin yaninda olmak için ellerinden geleni yapmaya çalistiklarini ifade etti.


"Türk halkinin yaninda olmak için elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz"


"Depremin ilk gününden itibaren insani yardim gönderdiklerini anlatan Bodnar, açiklamasinda sunlari kaydetti:


"Burada yasanan deprem bizim de acimiz. Biz de sizinle beraber endiselendik ve üzüldük. Bilindigi üzere Ukrayna’da savas devam ediyor ama deprem de büyük bir felaket. Biz de Türk halkinin yaninda olmak için elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Bugün burada Ukrayna Dostluk Dernegi’nin de destekleriyle beraber depremzedelere yardim için geldik. Organizasyonda destek olan herkese minnettariz. Depremin ilk gününden itibaren insani yardim göndermeye çalisiyoruz. Depremin ilk gününden itibaren insani yardim göndermeye çalisiyoruz. Hem Ukrayna’dan hem de buradaki diaspora olarak."


Büyükelçi Bodnar, savasin ilk günlerinde Türkiye tarafindan Ukrayna’ya çok büyük bir insani yardim saglandigini ve yapilan yardimlari unutmadiklarini sözlerine ekledi.


Kaynak: https://beyazgazete.com/haber/2023/4/13/ukrayna-nin-ankara-buyukelcisi-bodnar-aciklamasi-turkiye-bize-cok-buyuk-yardim-sagladi-biz-bunu-unutmadik-6773490.html

17 görüntüleme0 yorum

Comments


BAZI BAŞLIKLAR

bottom of page